söndag 31 juli 2011

Tårtor med bilar som tema

Idag fyllde Anders 31 år! Ramona ville överaska honom på hans födelsedag med två tårtor som gick i temat bilar. Eftersom Anders kör Rallycross och har bygg sin egen bil så ville hon att den bilen skulle vara med på ena tårtan. Jag gjorde mitt bästa och jag hoppas han kunde se att det var den bilen jag haft som modell ;)
Tårta 1:
Tårtan är fylld med dumlefluff och hallon. Däck, domkraft och fälgkors är gjort i modelleringspasta- Tårtan är täckt med sockerpasta. Önskemålet för denna tårta var även att den skulle gå i färgerna orange och brunt. För att få in lite brunt så gjorde jag ett band runt hela tårtan.

Tårta 2:

Denna tårta är fylld med Vaniljkräm och hallon. Alla dekorationer är gjorda i modelleringspasta och tårtan är täckt med sockerpasta.

Jag hoppas att Anders är nöjd och att dom smakade bra :)

lördag 30 juli 2011

Händige Manny tårta

Nu har jag fått chansen att baka en tårta igen :) Den här gången var det Ronja som skulle fylla 5 år. Favoritprogrammet på tv är Händige Manny, så det var bara att börja googla... Måste säga att jag gillar verktygen med de stora ögonen.
Tårtan är fylld med Jordgubbsgrädde och vaniljkräm. Jag spacklar alltid mina tårtor med grädde, men är då noga med att fodra sockerpastan med en naturell olja. Det fungerar bra och har aldrig stött på problemet med att tårtan blir fuktig från grädden.
Figurerna är gjorda i modelleringspasta.
Jag hoppas Ronja blev nöjd och att hon kunde se att det var Händige Manny som satt på tårtan.

tisdag 19 juli 2011

Spindelmannen tårta

Nu har jag fått chansen att baka igen! Den här gången fick jag göra en tårta till Sara som fyllde 5 år. Jag kunde glatt konstatera att det inte bara är rosa som gäller när man är tjej och 5 år. Nej på önskelistan stod en tårta med Spindelmannen på. Den var väldigt rolig att göra.
Tårtan är täckt med Sockerpasta  och spindelmannen är gjord i modeleringspasta. Nätet är gjort i sockerpasta, men det hade nog varit smartare att spritsa dit nätet. Man lär av sina misstag :)

söndag 10 juli 2011

Tårtor till pappas 60 års kalas

Så var det dax för pappas stora 60 års kalas!
Jag fick jobbet att fixa tårtorna... något jag sett fram emot länge nu :) Då vi dekorerade borden med rosa rosor så fick det även bli rosa som var den genomgående färgen på tårtorna.
Blommorna har jag gjort i flowerpaste, har tidigare använt mig av Balinas flowerpaste men den här gången testade jag Squires kitchen sugar florist paste, och den var helt underbar att arbeta med! Priset är dyrare men det får inte spela någon roll... För kvaliten var fantastisk :)
Tårtorna är täckta med sockerpasta, och jag använde Fun Cakes rolfondant med vaniljsmak. Jag har bara possitivt att säga om denna sockerpasta, den är lätt att arbeta med och smaken är god. Och den klarar värmen bättre än en del andra.
Jag hoppas pappa var nöjd med tårtorna :)

Bröllopstårtor

Den här veckan har varit hektisk... Den 9 juli gifte sig några vänner till mig och det var dubbelbröllop.
Eftersom det inte skulle vara ett "romantiskt" bröllop så skulle tårtorna representera de fyra lyckliga :)

Tårta 1:
Denna tårta var den som de 4 skulle skära i inför alla sina gäster. Den skulle gå i svart och vitt och brudgummarna skulle sitta rygg mot rygg med ett rep runt sig.

Tårta 2:
Denna skulle passa den ena av de 2 brudarna, hon är tokig i Sagan om Isfolket och alrunan skulle också vara med.

Tårta 3:
Brud nummer två ägnar mycket tid åt sina två hundar, så för henne var det självklart att dessa 2 skulle vara med. Tårtan skulle vara i lila och svart.

Tårta 4:
Den ena brudgummen har fiske och då trolling fiske som stor hobby, så en båt i en sjö var önskemålet.


Tårta 5:
Brudgum nr 2 gillar armen och vapen, så här fick det bli ett maskingevär i en trälåda. ett band med camouflage mönster fick vara med längst ner på tårtan.


Alla 5 tårtorna på en och samma bild :)


Det blev några timmars modellering för att få klart alla figurer, det tar så mycket mer tid än vad man tänkt sig... Och eftersom värmen ställer till det så är torkningstiden längre än vanligt. Alla figurer är gjorda i modelleringspasta. och tårtorna är täckta med sockerpasta.

Jag hoppas de fyra blev nöjda :)



Pappas 60 års tårta

Pappa har fyllt 60 år! Jag passade på att göra en tårta som jag tyckte passade honom :) Eftersom han har 3 grisar som han tycker om att spendera sin tid med så var det självklart att de skulle få vara med på tårtan.
Den fuktiga värmen gör att det böir svårt att arbeta med sockerpastan, men vädret kan man ju inte rå på...
Figurerna är gjorda i modelleringspasta och tårtan är täckt med sockerpasta som jag färgat med pastafärg.

lördag 2 juli 2011

Doptårtor till Nellie

Har bakat 2 doptårtor till en liten tjej som ska få namnet Nellie! Önskemålet var att de skulle gå i lila.
Till den första tårtan gjorde jag en bebis som ligger på en lila filt med små fjärilar på. Bandet runt tårtan fick också prydas med fjärilar.
Den andra tårtan Fick prydas med ett par Converse skor, mitt första försök att göra ett par skor... För att tårtorna skulle passa ihop gjorde jag likadan blommor på båda och även denna tårta fick ett band med fjärilar på.

Så här såg de ut tillsammans...

Jag hoppas att Lina blir nöjd med tårtorna och att dom smakar bra :)